Wie zijn wij?
Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Ik ben Kerst Sandburg, houder van het AmsterdamseĀ gastouderbureau MijnGastouderopvang.
Wij werkten jaren met een eenvoudige risico inventarisatie.
Daarover maakte de Inspectie Kinderopvang van de GGD een aantal jaarlijkse bezoeken aanmerkingen over.
Wij waren er zelf ook niet tevreden over, aangezien hun opmerkingen zeker hout sneden.
De GGD beval ons nadrukkelijk een online risico inventarisatie aan.
Deze was eerst gratis, maar ging later veel geld kosten en met een instabiele internetverbinding schoot het niet op om elke volgende stap te laten zetten.
Tot slot was de website niet goed gebouwd en viel je vaak uit de site met een lange foutcode.
Dit riep enorme frustraties bij onsĀ op.

Microsoft Excel
Ik heb mij verdiept in Excel, her en der wat tips gevraagd en heb bij de afkeuring van de risico inventarisatie in 2015 hier verder op geborduurd.
Ik presenteerde de risico inventarisatie (die toen letterlijk was overgenomen van de online versie) aan de GGD, die deze opnieuw afkeurde, omdat deze niet SMART zou zijn.
Daarmee werd dus in feite de online risico inventarisatie afgekeurd, maar dat wilde de GGD toen niet bevestigen.
Hierop heeft gastouderbureau MijnGastouderopvang een kinderopvangadviesbureau in de arm genomen om ons te helpen de RIE aan de eisen van deze tijd te laten voldoen.
Dit kinderopvangadviesbureau heeft de toenmalige RIE flink door de mangel gehaald en heel veel adviezen gegeven.
Deze adviezen hebben wij grotendeels opgevolgd.
Grotendeels, aangezien wij vinden dat aan de hand van de streefdatum moet kunnen worden afgelezen of een risico hoog, gemiddeld of klein is en dat wij dat niet voor elk punt moeten invullen. Dat houdt de RIE ook compact.
Daarop is de RIE door de GGD goedgekeurd en waren wij uit de handhaving.

Aangezien wij de RIE nog niet echt gebruiksvriendelijk vonden en heel erg lang, hebben wij een adviesbureau in de arm genomen om om het Excel-bestand verder te vereenvoudigen.
Dat is recent gelukt. Het bestand is hiermee “gekrompen” van zeker 69 pagina’s naar 23 pagina’s minimaal en zo’n 80 pagina’s maximaal. In het laatste geval moet er wel heel erg veel aan de hand zijn bij de gastouder.

Deze risico inventarisatie zit vol met formules die achter beschermde cellen verborgen zitten, dus het is zo gemaakt dat u weinig verkeerd kunt doen.

Wij kunnen deze risico inventarisatie voor onszelf houden, maar deze ook met u delen, zodat u een praktische offline risico inventarisatie heeft, die elke inspectie kan doorstaan.
Wij hebben vele, vele uren gestoken in het maken van deze risico inventarisatie. Voor een relatief klein bedrag kunt u veel tijd besparen en de kwaliteit van de door u bemiddelde gastouders verder verbeteren. Zo werken wij samen aan het verhogen van de kwaliteit van de gastouderopvang en daarmee aan het verder professionaliseren van de hele branche.

Wie zijn wij?